amp-darivanje krvi-dan rudaraAkcijom dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj će danas i sutra učestvovati zaposleni kompanije ArcelorMittal Prijedor počinju događaji i manifestacije kojima će ova kompanija obilježiti Dan rudara.

-Darivanje krvi je human gest i naši rudari su uvijek izlazili u susret kako svojim porodicama tako i svim drugima kojima je krv bila potrebna. Drago nam je što je ova akcija postala nešto tradicionalno za našu kompaniju i što veliki broj naših mlađih radnika podržava i učestvuje u ovoj aktivnosti i samim tim nastavljaju tradiciju koju su započele njihove starije kolege – rekao je Mladen Jelača, direktor kompanije.

Darivanje krvi je za radnike prijedorskog rudnika sada već dio tradicije i svake godine uoči Dana rudara veliki broj radnika ove kompanije se odazove ovoj akciji.

Ove godine 110 zaposlenih se odlučilo da daruje krv i time pored predstojećeg Dana rudara 17. decembra, obilježe i Međunarodni dan volontera koji se obilježava 5. decembra.

-Izuzetno mi je drago što se među dobrovoljnim davaocima krvi ove godine nalazi i veliki broj mladih radnika naše kompanije koji su po prvi put upravo danas bili davaoci – istakao je Davorin Rino Šikman iz Službe zaštite na radu kompanije ArcelorMittal Prijedor.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi samo je jedna u nizu aktivnosti kojom ArcelorMittal Prijedor obilježava Dan rudara i 11 godina uspješnog poslovanja kompanije.

ArcelorMittal Prijedor