miljana antonicIme članice Stonoteniskog kluba Prijedor Miljane Antonić i ove godine neizostavno je među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Odavno je 29-godišnja djevojka postala sinonim najuspješnije ženske ekipe u BiH, predvodivši je u prethodnih 13 sezona do sedam šampionskih titula i šest epiteta vicešampionki. Kapiten je sastava iz prijedorskog naselja Tukovi, čiji je tvorac njen otac, veliki poklonik “ping-ponga” Slavko Antonić. Miljana je od njega naslijedila ljubav prema ovom sportu i već gotovo dvije decenije je član reprezentacije od kadetske, preko juniorske do seniorske.

– Zadovoljna sam ostvarenim rezultatima u ovoj godini. Osvojila sam prvo mjesto na drugom top 8 za seniorke i u paru na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Republike Srpske sa klupskom drugaricom Sanjom Milojicom, sa kojom sam bila druga na pojedinačnom seniorskom prvenstvu BiH. Bila sam pojedinačno druga u RS i BiH. Trenutno sam prvoplasirana na rang-listi seniorskih igračica BiH – rekla je Antonićeva.

Na klupskom planu pripalo joj je drugo mjesto u Ligi BiH te Kupu BiH. Prvi reket Srpske, iako visokog obrazovanja kao magistar farmacije, odnedavno radi u jednoj prijedorskoj apoteci, potvrđuje onu da se šampioni rađaju. I dalje redovno trenira sa istim žarom, vjerujući uvijek da upornost i borbeni duh daju rezultate.

– Ostaje žal što ove godine reprezentacija nije imala međunarodnih nastupa. Stonoteniski savez BiH nije obezbijedio finansijska sredstva, već su klubovi trebali da ih snose, za učešće na Evropskom prvenstvu u Jekaterinburgu, za koje sam se spremala. Što je još pogubnije za ženski stoni tenis, kažnjeni smo neučešćem na Svjetskom prvenstvu, a poslije ispadanja iz druge u treću grupu biće potrebno mnogo vremena kako bismo se bodovno vratili na nivo koliko-toliko ravnopravne konkurencije – naglasila je Antonićeva.

Tri puta deveta

U tri navrata Miljana Antonić se našla u izabranom društvu i sva tri puta (2007. 2008. i 2012. godine) bila je deveta, ali ističe da joj je čast kada je među sportistima koji konkurišu za deset najuspješnijih na rang-listi.

– Ogromno je priznanje za svakog sportistu, a ujedno predstavlja i podsticaj za novo dokazivanje – istakla je Antonićeva.

Glas Srpske