rudar prijedor-sloboda-izvjestaj (1)„Rudari sa Sane“ disciplinovanom igrom pokušali su da se suprotstave lideru na tabeli Premijer lige BiH, ali, su gol primili iz prekida i pored raspoložene kvalitetne ekipe rivala, doživjeli zaslužen minimalan poraz, Rudar-Prijedor: Sloboda 0:1(0:0).

Pred praznim tribinama na Gradskom stadionu, zbog kazne domaćeg kluba, već na samom početku izabranici trenera Husrefa Musemića potvrdili su da nisu slučajno pravi hit prvenstva i na prvom mjestu.

U 5.minuti mogli su doći u vođstvo, ali je šut Mersudina Ahmetovića sa šest-sedam metara iskosa sa desne strane u šesnaestercu „izblokirao“ Nemanja Pekija.

U 11.minuti Nemanja Stjepanović je ubacio sa desne strane, a pokušaj Mladena Veselinovića osujetio golman Dalibor Kozić.

rudar prijedor-sloboda-izvjestaj (2)Dva minuta kasnije Stjepanović sa sedam-osam metara neometan tuče preko prečke. Još jednom je, kao i u mnogim utakmicama ove sezone, „Koza“ bio na visini zadatka, kao pravi komandant odbrane, u kojoj je i Stipe Miloš odlično zamijenio „požutjelog“ Čedomira Ćuluma na mestu „štopera“, a čuvar mreže „zeleno-crnih“ u 34.minuti, ispruživši se koliko je dug, stigao je loptu u svom donjem lijevom uglu, upućenu sa oko 20 metara od Veselinovića.

Dominacija Tuzlaka, ali i promašaji, taktički dobro zamišljenom postavkom Zlatka Jelisavca sa klupe Prijedorčna mogli su biti kažnjeni u 42.minuti.

Zoran Milutinović je sa svoje polovine sjajno „povukao“ kontru, „izbacio“ Petra Kunića u kaznenom prostoru, ali je napadač, „oči u oči“ pred Kenanom Pirićem, ciljao donji desni ugao, no čuvar mreže „crveno-crnih“ čudesno je odbranio i do odmora je ostalo 0:0.

rudar prijedor-sloboda-izvjestaj (3)U nastavku slika na terenu nije se mnogo mijenjala.

Ipak, presudni trenutak na meču dogodio se iz slobodnog udarca u 77.minuti.

Kapiten Slobode Zajko Zeba sa 18 metara, majstorski je preko „živog zida“ poslao loptu u desni ugao Kozića, koji je pokrivao suprotnu stranu gola, i samo je pogledom mogao da isprati njen let u mrežu.

Dva minuta kasnije Aleksandar Jovičić je probao da iznenadi Pirića, koji se ponovo istakao.

Bilo je i u ovom dijelu situacija, posebno poslije odličnih centaršuteva prodornog Amera Ordagića, ali i asistencija pokretljivog Perice Ivetića, da gosti postignu još neki pogodak.

U sudijskoj nadoknadi Damir Mehidić je sa oko 25 metara iz „slobodnjaka“ u visokom luku poslao loptu u gornji desni ugao Kozića, koji je krajnjim naporom izbacio u korner.

rudar prijedor-sloboda-izvjestaj (4)Rudar-Prijedor: Sloboda 0:1(0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: igrano bez prisustva publike
Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški) 8
Strijelac: Zeba u 77.minuti
Žuti kartoni: Radoja, Pejić, Milutinović, Jovičić (Rudar-Prijedor), Mehmedić (Sloboda)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 7,5, Šodić 6, Burazor 6,5, Radoja 6 (od 83. Gavranović -), Pekija 7, Miloš 7, Milutinović 7, Jovičić 6,5, Pejić 6, Mrkić 6 (od 80. Arežina -), Kunić 6

SLOBODA:
Pirić 7,5, Škahić 6,5, Efendić 7, Zeba 8 (od 88. Salihović -), Ivetić 8, Mehmedagić 7, Ordagić 8, Stjepanović 6,5 (od 68. Mehidić -), Ahmetović 7, Veselinović 7 (od 78. Govedarica -), Kiso 7

Igrač utakmice: Zajko Zeba (Sloboda)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com