mladi rudar prijedora u sloveniji (1)Selekcije FK “Rudar-Prijedor” 2000., 2001. i 2002. godište gostovali su u Sloveniji i odigrali utakmice protiv vršnjaka iz NK “Krka” Novo Mesta i NK “Olimpija” iz Ljubljane.

Saradnja prijedorskog i klubova iz Slovenije uspostavljena je prije mjesec dana sa kordinatorom omladinskog pogona NK “Olimpija” Gregorom Židanom bivšim reprezentativcem Jugoslavije. Ekspedicija “rudara” je brojala 50 članova.

Selekcija 2002. godišta je pod svjetlošću reflektora odigrala utakmicu sa NK “Krka”. Domaćini su bili uspješniji i pobijedili rezultatom 4-0 (0-0). Trener Draženko Vujičić je svim igračima pružio šansu na ovom meču, a dva tima su odigrali dva različita poluvremena. Prikazanim su gosti zadovoljni.

Poslije utakmice uslijedio je put u Ljubljanu gdje su odigrali tri meča sa NK “Olimpija”.

mladi rudar prijedora u sloveniji (2)Godište 2002. je odigralo neriješeno 2:2 (0:1), a strijelci za FK “Rudar-Prijedor” bili su David Kaurin i Sergej Vuruna. Svi igrači su dobili šansu a, utisak je, bili su puno bolji protivnik.

Generacija 2001. godište je doživjela visok poraz od prvaka Slovenije u ovom uzrastu sa visokih 8:0, poluvrijeme 6:0. Prijedorski tim bio je oslabljen za tri igrača koji zbog prehlade nisu išli na put. Ovaj tim NK “Olimpija” imaju dva igrača koje prate skauti FC “Inter” i FC “Juventus”, pa stoga ne treba da čudi visok poraz naših dječaka.

Generacija 2000. godište je prijatno iznenadila budući da je odigrala fantastičnu utakmicu, tokom cijelog meča su kontrolisali igru i bili bolji rival. Izgubili su u zadnjih pet minuta meča kada su primili dva gola.

Prijedorske fudbalske nade na ovoj turneji vodio je trener Draženko Vujičić, a predstavnik omladinskog pogona bio je Dejan Vujanović.

-Sa ovih gostovanja nosimo pozitivne utiske i boravak u Sloveniji je bio pun pogodak. Sa predstavnicima NK “Krka” je dogovorena utakmica u konkurenciji kadeta 1999. i juniora 1997. godine u februaru 2016. Juniorski tim NK “Olimpija”, godište 1998. i selekcija. 2002. godine u junu će boraviti u Prijedoru. Slobodno možemo reći da smo dostojno predstavili naš klub i Prijedor, ističe promoter omladinskog pogona Slaviša Kralj.

RTV Prijedor

mladi rudar prijedora u sloveniji (3) mladi rudar prijedora u sloveniji (4)