avaz-ostralukaPolicija CJB Prijedor Okružnom Tužilaštvu iz Banjaluke, područna kancelarija Prijedor, podnijela je izvještaj protiv D.K. iz Oštre Luke, R.S. iz Banjaluke i D. B. Iz Laktaša zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave. Nezvanično saznajemo da se radi o bišoj načelnici općine Oštra Luka, Dreni Kuridži , te Ranku Simiću iz Banjaluke i Dragi Botiću iz Laktaša, bivšim odgovornim licima izvođača radova.

Osumnjičeni su prema navodima iz policije sastavljali isprave neistinitog sadržaja, lažno prikazivali izvođenje radova na rekonstruciji i asvaltiranju lokalnog puta u Usorcima kod Oštre Luke. Osim što je općina u cjelosti platila put i u Usorcima je organizovano prikupljanje para za njegovu gradnju. Put , koji navodno u cjelosti nije izgrađen , tako je dva puta plaćen čime su osumnjičeni R.S i D. B , po navodima iz policije „stekli protivpravnu imovinsku korist za preduzeće Prijedorputevi u iznosu 76.045 maraka od čega na štetu Usoraca 30.113, a općine od 45.932 marke“.

-Smatram da apsolutno nisam kriva, jer ni jedan fening nisam zloupotrijebila. Sve je išlo preko računa, legalnim putem i očekujem da će se to i dokazati. I novac građana je direktno uplaćen na račun izvođača radova- rekla je u telefonskom razgovoru Drena Kuridža bivša SNSD-ova načelnica općine Oštra Luka .

Dragan Čorokalo, predsjednik UO „Prijedorputevi“ tvrdi da su na ovom putu uz učešće građana, koji su novac uplatili na račun preduzeća, izgrađene dvije dionice.

-Novac građana poslužio je za probijanje trase, a novac općine za asvaltiranje.Riječ je očito o nekim političkim igrama čiji dio ne žele da budu „Prijedorputevi“ koji nikad nikom nisu ostali dužni- kazao je Čorokalo.

Dnevni avaz