rudar prijedor-sloboda-rezultat (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora poraženi su sa minimalnih 0:1 od lidera, Slobode iz Tuzle, u meču 17. kola Premijer lige BiH.

Strijelac jedinog pogotka bio je kapiten gostiju Zajko Zeba iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora u 77. minuti susreta.

Gosti su bili bolji protivnik cijelim tokom meča tako da se može reći da je njihova pobjeda zaslužena.

Međutim, ne bi bilo nepravedno da su i domaći uzeli bod, jer su se organizovano branili a u finišu prvog dijela meča, pri rezultatu 0:0, Kunić je izašao sam pred golmana Pirića, ali je mladi čuvar mreže gostiju odlično reagovao i odbranio njegov udarac.

Prijedorčani su ostali na 16 osvojenih bodova, od opstanka su trenutno udaljeni 7 bodova, a u narednom kolu, posljednjem ove godine, idu na megdan sarajevskom Olimpiku koji je sakupio tek bod više.

Rudar-Prijedor: Sloboda 0:1 (0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški)
Strijelac: Zeba u 77. minuti
Žuti kartoni: Radoja, Pejić, Milutinović, Jovičić (Rudar-Prijedor), Mehmedagić (Sloboda)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić, Šodić, Burazor, Radoja (od 83. Gavranović), Pekija, Miloš, Milutinović, Jovičić, Pejić, Mrkić (od 80. Arežina), Kunić

SLOBODA:
Pirić, Škahić, Efendić, Zeba (od 88. Salihović), Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović (od 68. Mehidić), Ahmetović, Veselinović (od 78. Govedarica), Kiso

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-sloboda-rezultat (2) rudar prijedor-sloboda-rezultat (3) rudar prijedor-sloboda-rezultat (4)