rudar prijedor-slavija-izvjestaj (6)Bez prisustva publike na prijedorskom Gradskom stadionu, zbog kazne Rudar-Prijedoru, poslije više jesenjih ispada njegove navijačke grupe „Alkohol bojs“, u nastavku prvenstva Premijer lige BiH „zeleno-crni“ dočekuju u subotu (13 časova) lidera na tabeli, tuzlansku Slobodu.

-Očekuje nas teška utakmica. Nije to fraza već realnost, jer igramo protiv prvoplasirane ekipe, koja trenutno demonstrira najljepši fudbal u elitnoj bh.konkurenciji. Prepuštamo gostima ulogu favorita i zbog našeg položaja na tabeli, jer smo među šest klubova koji će na kraju prvenstva ispasti. Vjerujemo da ćemo izboriti opstanak. Daćemo sve protiv od sebe protiv Tuzlaka, a ukoliko budemo diciplinovani i organizovani sa kolektivnim duhom, kao u posljednjim mečevima, možemo se nadati povoljnom ishodu – rekao je prvotimac Prijedorčana Aleksandar Jovičić.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac neće moći u megdanu sa rivalom iz „grada soli“ da računa na Čedomira Ćuluma, jer ima tri žuta kartona, kao ni na povrijeđene Mirzu Džafića, Dejana Kojića i Edvina Hamzića.

-Ove polusezone gotovo i da nismo bili u kompletnom sastavu. Trudićemo se da, iako nećemo imati pomoć sa tribina, upravo zbog naših simpatizera koji neće biti u prilici da gledaju jednu od najkvalitetnijih ekipa, pružimo maksimum. Sem toga, ako dođemo do povoljnog rezultata, rasterećeni odlazimo na megdan sarajevskom Olimpiku u posljednjem ispitu. Na to nas motivišu i riječi trenera Jelisavca, odnosno njegovo pitanje i konstatacija „Hoćete li da vam zima bude lijepa“. Bilo bi fino da poboljšamo bodovni saldo i mirnije iščekujemo nastavak takmičenja-naglasio je Jova, kako ga oslovljavaju saigrači.

Rudar-Prijedor i Sloboda su se u društvu najboljih klubova BiH sastajali do sada šest puta. Prijedorčani su ostvarili četiri pobjede i doživjeli dva poraza, sa ukupnom gol-razlikom 9:4, a uz maksimalan učinak kao domaćina u duelima sa „crveno-crnima“ im se još nije zatresla mreža.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com