skupstina grada 25novembar (4)U budžetu grada Prijedora za 2016. godinu nalazi se nova stavka – učešće grada u projektima nevladinih organizacija koji se sufinansiraju iz donacija, a iznosi 30.000 KM, rekla je načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Biljana Malbašić.

“To je nova stavka, jer smo imali nekoliko nevladinih organizacija poput `Nevena`, `Nade` i `Dona` koje su tražile određena sredstva da bi se sufinansirala neka djelatnost kada su već obezbijeđena donatorska sredstva koja su uslovljena i takvom vrstom pomoći”, navela je Malbašićeva.

Uvrštavanjem nove budžetske stavke prihvaćeni su prijedlozi tri nevladine organizacije izneseni na javnoj raspravi o Nacrtu budžeta grada Prijedora za 2016. godinu, koja je prethodila skupštinskoj raspravi o prijedlogu budžeta.

Predstavnici Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Neven” tražili su veću podršku za rad dnevnog centra, u kojem boravi 30 korisnika starijih od 18 godina, nego što je prvobitno bilo predviđeno.

Predstavnici Udruženja žena “Nada” zatražili su podršku za nastavak rada dnevnog centra za djecu i omladinu u riziku, koji je u protekle tri godine sufinansirala holandska Vlada i koja nastavak finansiranja uslovljava podrškom iz gradskog budžeta.

Predstavnici Udruženja građana “DON” zatražili su podršku za nastavak rada kancelarije za zaštitu potrošača.

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su budžet grada Prijedora za 2016. godinu u iznosu od 38.203.372 KM ili za 12 odsto veći od ovogodišenjeg budžeta.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com