rudar prijedor-trening uoci slobodeRudar-Prijedor, koji je od dolaska novog šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca u tri utakmice ostvario po pobjedu, remi i poraz, s tim da je dva meča igrao u gostima, u 17. kolu prvenstva Premijer lige BiH dočekuje lidera na tabeli, tuzlansku Slobodu.

Biće to sigurno najveći ispit „rudara sa Sane“ u dosadašnjem takmičenju.

-Sama činjenica da se Sloboda nalazi na prvom mjestu govori dosta. Jedna su od najkvalitetnijih ekipa u ligi, a imaju konstantu igara na najvišem nivou što potvrđuju njihovi dosadašnji rezultati. Dobro poznajemo protivnika, analizirali smo ga, ali ne razmišljamo mnogo o njemu, već o nama i kako da se predstavimo u pravom svjetlu. Sem toga, Tuzlaci nam dolaze u zaista teškom periodu – priča Jelisavac.

Naime, strateg „zeleno-crnih“ neće moći da računa na Čedomira Ćuluma, jer ima tri žuta kartona, istu kaznu odradio je Filip Arežina, koji zbog povrede radi smanjenim intenzitetom, povrijeđeni su od ranije Mirza Džafić, Dejan Kojić i Edvin Hamzić, još „rovit“ Stipe Miloš. Uz to proteklih dana na „virozu“ su se žalili golman Dalibor Kozić, Zoran Milutinović…

-Svjesni smo da nam neće biti nimalo lako. Bez obzira na sve nedaće koje nas prate očekujem da jednom angažovanom, hrabrom i kolektivnom igrom dođemo do povoljnog ishoda koji bi nam mnogo značio u borbi za opstanak u elitnoj konkurenciji. Da bi to ostvarili moraće svi da pruže ne 100, nego 120 posto svojih mogućnosti – smatra Jelisavac.

Prava je šteta zbog svih istinskih ljubitelja fudbala u Potkozarju, a i šire, što će ovaj duel biti odigran bez prisustva publike. Prijedorčani su, zbog ispada svoje navijačke grupe „Alkohol bojs“ kažnjeni sa dva meča, pa će protiv „crveno-crnih“ iz „grada soli“, kao i na proljeće kada budu dočekivali zvorničku Drinu tribine Gradskog stadiona biti prazne.

-Žao mi je prevashodno što će uslovi za igru biti loši za oba tima. Ostaje naravno i žal što će susret biti odigran bez publike, zbog kazne našeg kluba, pošto je to značajan faktor. Pokazalo se šta nam znače navijači u meču protiv sarajevskog Željezničara, kada smo slavili, ali vjerujem da će momci biti u mislima imati naše simpatizere i za njih „ostaviti srce na terenu“ kako bi došli do pozitivnog rezultata – dodaje Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com