mladost dk-rudar prijedor (1)Iako je Rudar-Prijedor poveo golom Siniše Radoje, kada je u 8.minuti, pošto je korner izveo Stefana Gavranović, pogodio cilj, poražen je u prvenstvu Premijer lige BiH.

U Doboju kod Kaknja ekipa Mladosti, debitant u elitnom rangu, ali i najprijatnije iznenađenje u njemu, je slavila sa 2:1.

S pravom su se „rudari sa Sane“, poslije pobjede nad ekipom sarajevskog Željezničara kod kuće i remija u Mostaru sa Veležom, nadali povoljnom ishodu.

Prije vođstva imali su priliku, ali je udarac Zorana Milutinovića odbranio golman Adnan Hadžić, koji je do odmora spriječio i Petra Kunića da udvostruči prednost svog tima.

mladost dk-rudar prijedor (2)-Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali koban je bio pad koncentracije u „produženoj“ sudijskoj nadoknadi. Pod tim psihološkim stanjem, zbog primljenog gola, ušli smo u nastavak, a protivnik sa namjerom da ide „na sve ili ništa“ i napravi potpuni preokret. Ne mogu ništa da zamjerim svojim igračima, borili su se pošteno do kraja meča. Ovoga puta ni sportka sreća nam nije bila saveznik, a ostaje žal što nismo osvojili bar bod – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Naime, minut kojim je sudija Admir Šehović trebao da nadoknadi vreme, potrajao je skoro tri, a smatrao je da je u vazdušnom prostoru lopta izašla van granice terena, kada je na nju išao u skoku golman „zeleno-crnih“ Dalibor Kozić. Nakon udarca sa ugla Mirza Kovač je izjednačio na 1:1, a trijumf Mladosti u drugoj minuti drugog dijela donio je Belmin Kobilica.

Misli su već okrenute ka dolasku tuzlanske Slobode u Prijedor. Kaznu zbog tri žuta kartona odradio je Filip Arežina, ali će sada morati da pauzira „štoper“ Čedomir Ćulum. Za očekivati je da će se i neko od povrijeđenih igrača oporaviti.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – fkmladost.ba

mladost dk-rudar prijedor (3) mladost dk-rudar prijedor (4) mladost dk-rudar prijedor (5) mladost dk-rudar prijedor (6) mladost dk-rudar prijedor (7) mladost dk-rudar prijedor (8)