matura-petak (1)Ovaj petak bio je „rezervisan“ za matursko veče još nekoliko prijedorskih srednjih škola.

Svoje slavlje dočekali su maturanti Muzičke škole „Savo Balaban“, Javne ustanove „Centar Sunce“ Prijedor, Elektrotehničke škole i Ugostiteljsko-ekonomske škole.

Iako su se predveče nad Prijedorom „nadvijali“ crni oblaci i kiša je „prijetila“ svaki čas, maturanti su se okupili ispred svojih škola, osim učenika Muzičke škole čije mjesto okupljanja je već tradicionalno postao lapidarijum Muzeja Kozare.

Nakon brojnih čestitki i fotografisanja za uspomenu sa roditeljima, rodbinom i prijateljima, formirana je svečana kolona u kojoj su se našli i profesori i direktori pomenutih škola.

Maturanti su potom, uz prve kapi kiše i poneki otvoreni kišobran, prošetali glavnim gradskim ulicama praćeni brojnim Prijedorčanima, te su se zaputili prema hotelu „Prijedor“ gdje se održava slavlje povodom kraja srednjoškolskog obrazovanja.

Svim maturantima prijedorskih srednjih škola internet portal www.PrijedorDanas.com upućuje iskrene čestitke sa željom da uspješno nastave svoje školovanje onima koji se za to odluče a ostalima želimo da što prije pronađu posao i rade ono za šta su se školovali.
matura-petak (2) matura-petak (3) matura-petak (4) matura-petak (5) matura-petak (6) matura-petak (7) matura-petak (8) matura-petak (9) matura-petak (10)