rudar prijedor-sodic optimistaU Rudar-Prijedoru pred utakmicu 16.kola Premijer lige BiH na gostovanju Mladosti u Doboju kraj Kaknja (subota, 13 časova), iako šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac neće moći da računa na Filipa Arežinu /tri žuta kartona), te povrijeđene fudbalere Mirzu Džafića, Nebojšu Mrkića, Dejana Kojića, Stipu Miloša i Edvina Hamzića, vlada dobra atmosfera.

Potvrđuju to i optimističke riječi kapitena „rudara sa Sane“ Nebojše Šodića.

-Poštujemo Mladost Doboj Kakanj, jer je riječ o organizovanom klubu i nije čudo što ostvaruju dobre rezultate. Ipak, dobro smo radili u pauzi takmičenja zbog „baražnih“ mečeva reprezentacije BiH i sada bi sve te zamisli trebali sprovesti u djelo. Idemo da se nadigravamo, a ukoliko ponovimo partije protiv Željezničara i Veleža možemo se nadati uspjehu. Zašto da ne pokušamo i da ostvarimo pobjedu?! – kaže provjereni bek.

Zanimljivo je da će pouzdanom „Šodi“, koji u svakom meču uvijek „ostavlja srce na terenu“, ovo biti 83. utakmica u elitnoj bh.konkurenciji, a pruža mu se mogućnost da se ove jeseni izjednači sa Nedžadom Žerićem (85), dok su od njih dvojice više nastupa imali Vedran Kantar (91) i neprikosnoveni Goran Kotaran sa 106 premijerligaških utakmica. Prvi strijelac je sadašnji prvotimac Džafić sa 22 postignuta gola, ispred Borislava Mikića sa 18 i Kantara sa 16 pogodaka.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com