prijedor-bosna sarajevo-jesen-izvjestaj (1)Prema očekivanju rukometaši Prijedora su u 10.kolu Premijer lige BiH ostvarili petu ovosezonsku pobjedu, kojom su izbili na četvrto mjesto na tabeli.

Savladali su sarajevsku Bosnu sa ubjedljivim rezultatom 39:26(17:12), a „studentima“ je samo pripalo startno vođstvo (0:1), a potom su uslijedila tri gola domaćina.

Ekipa trenera Saše Babića, koji je u sastav, kao što je i obećao, uvrstio nekoliko mladih igrača, predvođena iskusnim Dejanom Unčaninom, u 22.minutu povela je sa 14:6 i već tada bilo je samo pitanje sa kojom razlikom će slaviti.

-Poslije napornog kondicionog rada, koji je u najvećoj mjeri bio uzrok ubjedljivog poraza na gostovanju zeničkom Čeliku, djelovali smo svježije. Trud se isplatio, a prišli smo utakmici sa Bosnom maksimalno ozbiljno, jer smo bili svjesni da su mladi i željni nadigravanja. Ipak, pokušali smo da ispunimo taktičke zamisli trenera Babića, ali i da odigramo što bolju odbranu, bez koje nema ni dobrog napada sa polukontrama i kontrama – rekao je desni bek Prijedorčana i bh.reprezentativac Dean Šešić.

prijedor-bosna sarajevo-jesen-izvjestaj (2)Prijedor-Bosna(S) 39:26(17:12)

Prijedor
Sportska dvorana „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Goran Ilić i Vedran Paleksić (obojica iz Doboja)
Sedmerci: Prijedor 7(7), Bosna 4(2)
Isključenja. Prijedor 10 minuta, Bosna 10 minuta

PRIJEDOR:
Beširević-5 odbrana + 1 sedmerac, Šerbula, Cvijić, Miljuš, Popović 6, Šešić 7, Kaurin 4, Daničić 5, Ćosić, Topić-14 odbrana, Balaban, Kecman, Babić, Savić 6, Blagojević 2, Unčanin 9
Trener: Saša Babić

BOSNA:
Halilković-3 odbrane, Dizdarević 3, Karamehmedović 1, Delić 3, Balta 5, Švrakić 2, Travančić 2, Nokto, Omanić 1, Huseinbegović 1, Čakal 3, Selimović 3, Korkarić 2, Dramac-14 odbrana
Trener: Zuhdija Korkarić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-bosna sarajevo-jesen-izvjestaj (3) prijedor-bosna sarajevo-jesen-izvjestaj (4) prijedor-bosna sarajevo-jesen-izvjestaj (5)