traktori kontrolaU akciji pojačane kontrole traktora i radnih mašina u saobraćaju na području Centra javne bezbjednosti Prijedor kontrolisano je 206 vozača traktora i radnih mašina, među kojima je 131 vozač sankcionisan zbog kršenja Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

“Sankcionisana su 63 vozača zbog upravljanja neregistrovanim traktorom ili radnom mašinom, 51 vozač je sankcionisan zbog neispravnosti svjetlosno-signalnih uređaja i nekorištenja svjetala za označavanje vozila, 22 lica su upravljala traktorima bez sticanja prava na upravljanje vozilom”, saopšteno je iz CJB Prijedor.

Zbog upravljanja traktorom pod dejstvom alkohola sankcionisana su tri vozača, dok je 38 vozača sankcionisano zbog drugih prekršaja ovog zakona.

Za prvih deset mjeseci ove godine CJB Prijedor zabilježio je deset saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali vozači traktora. U jednoj je jedno lice smrtno stradalo, u četiri su lica lakše povrijeđena, a u pet je zabilježena samo materijalna šteta. U istom periodu dogodile su se i dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom u kojima su učestvovale radne mašine.

S ciljem poboljšanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je od 6. do 15. novembra 2015. godine sprovelo akciju pojačane kontrole traktora i radnih mašina u saobraćaju.

SRNA
Foto – ilustracija