cjb prijedor 1Lica čiji su inicijali D.R. (52) i D.S. (40) iz Banjaluke i S.B. (35) iz Prijedora osumnjičena su da su izborom jednog privatnog preduzeća iz Prijedora za izvođača radova u šumarstvu povrijedila prava drugih ponuđača i nanijela im 104.400 KM imovinske štete, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Osumnjičeni su, kao zaposleni u jednom javnom preduzeću u svojstvu predsjednika i članova komisije za provođenje postupka ustupanja radova u šumarstvu, u februaru ove godine potpisali zapisnik sa sastanka Komisije za nabavke, analizu i ocjenu ponuda za nabavku usluga, popravku i održavanje šumskih kamionskih puteva.

Oni su, nakon sagledavanja pristiglih ponuda, ugovornom organu dali prijedlog da se ugovor o održavanju šumskih kamionskih puteva dodijeli jednom privatnom preduzeću iz Prijedora, iako je utvrđeno da nije ispunjavao uslove propisane Pravilnikom o minimalnim uslovima koje moraju da ispunjavaju izvođači radova u šumarstvu, a koji se odnose na broj, kvalifikaciju i strukturu zaposlenih radnika.

CJB Prijedor podnio je Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv tri lica o počinjenom krivičnom djelu nesavjestan rad u službi.

SRNA

Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni Davor Radić, Dragan Spasenić i Saša Bursać, zaposleni u preduzeću Šume Srpske.