cjbpd-pres 18novembarCentar javne bezbjednosti Prijedor pokriva kompletan teren i ima veći broj kvalitetnih informacija koje se odnose na odlazak državljana BiH na sirijsko ratište ili onih koji se vraćaju, izjavio je danas načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor Radomir Dukić.

“Sve je evidentirano. Pokrivamo teren sa maksimalnim brojem policijskih službenika i ne mogu sada konkretno reći o imenima, ko je otišao, ko se vratio. Prošle godine evidentirana su tri odlaska i dva smrtno stradala su potvrđena, a za ovu godinu još je rano reći podatke”, rekao je Dukić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da CJB Prijedor ima dosta provjera i dobru saradnju sa Interpolom.

“Od Interpola nam dolazi mnogo zahtjeva za provjeru određenog broja naših državljana i uopšte građana sa područja BiH. U svakom slučaju, pratimo, analiziramo i sarađujemo sa drugim agencijama”, kaže Dukić.

Prema njegovim riječima, CJB Prijedor je sa trenutnim kapacitetima osposobljen za borbu protiv terorizma.

Zamjenik načelnika CJB Prijedor Stevo Tomčić rekao je da ovaj centar trenutno ne raspolaže informacijama koje bi ukazivale na činjenicu o eventualnim terorističkim aktivnostima na području Centra.

“Ali, bez obzira na to, nastavljamo niz preventivnih aktivnosti uz maksimalno angažovanje ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava kako bismo preduprijedili ove pojave”, dodao je Tomčić.

Predstavnici CJB Prijedor na redovnoj konferenciji za novinare predstavili su rezultate rada za oktobar 2015. godine.

SRNA