gradska uprava prijedor-maj 2015Na osnovu člana 5. tačka 3. Zakona o praznicima Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 43/07) i člana 77. Statuta Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 5/15), gradonačelnik Grada Prijedora, donosi

ZAKLJUČAK

I
Na dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini 21. novembra, mogu da rade svi privredni subjekti (pravna lica i preduzetnici) na području grada Prijedora, u vremenu od 07,00 do 15,00 časova, osim privrednih subjekata pobrojanih u tački III Zaključka.

II
Privredni subjekti koji obavljaju proizvodnu i prerađivačku djelatnost mogu raditi na dan 21.11.2015. godine u skladu sa svojim potrebama i internim aktima koji regulišu pitanje radnog vremena zaposlenih.

III
Subjekti pobrojani u članu 5. Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovačku, zanatsku, uslužnu i djelatnost igara na sreću na području grada Prijedora („Službeniglasnik GradaPrijedora“, broj:2/14) i to :
-subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, s tim da je u vremenu od 0,00 do 06,00 časova dozvoljena samo šalterska prodaja,
-apoteke,
-benzinske pumpe,
-trgovačke radnje tipa „dragstor“,
– trgovačke radnje koje se nalaze u sklopu staničnih objekata,
-kao i prodavnice pogrebnom opremom, mogu da rade na dan 21.11.2015. godine u vremenu od 00,00 do 24,00 časa.

IV
Ovaj Zaključak se ne odnosi na privredne subjekte koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, čije je radno vrijeme regulisano Odlukom o određivanju radnog vremena i izvođenju muzičkih i drugih sadržaja u ugostiteljskim objektima na području grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 6/14).

V
Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljen u Službenom glasniku Grada Prijedora.

GRADONAČELNIK
Marko Pavić