marko vejinovic (1)Marko Vejinović nedavno se zahvalio selektoru Mehmedu Baždareviću na interesu, a razlog leži u odluci da u budućnosti nastupa pod zastavom Holandije.

Fudbaler Feyenoorda je rođen u Amsterdamu 1990. godine i pravo nastupa za BiH imao je zahvaljujući tome što mu je majka porijeklom iz okolice Prijedora, međutim o takvoj opciji nije nikada razmišljao i objeručke je prihvatio poziv Dannyja Blinda.

“Razgovarao sam sa selektorom BiH, ali zapravo nikad nisam imao dilemu. Nikad. Rekao sam i ranije da želim igrati za Holandiju, tako da su BiH i Srbija za mene zatvorene priče”, kazao je Vejinović za holandske medije, te dodao: “Sada sam presretan što sam među velikim igračima koje ima Holandija, a i roditelji su mi ponosni. To je ostvarenje sna i želim dokazati da sam dovoljno dobar da igram za holandsku reprezentaciju.”

marko vejinovic (2)Prvi holandski reprezentativac ex-Yu porijekla podsjetio je da su njegovi roditelji preselili u Holandiju iz potrebe za boljim životom.

“Danas sam u Holandiji sa roditeljima i bratom, dok mi ostatak porodice živi u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Išao sam tamo nekoliko puta godišnje, no posljednjih godina sve rjeđe. Ovdje u Holandiji su mi prijatelji ljudi iz bivše Jugoslavije”, istakao je Vejinović na kraju.

Sportsport.ba