rk prijedor-trener babic-treningRukometaši Prijedora u 10.kolu prvenstva Premijer lige BiH dočekuju Bosnu iz Sarajeva u nedjelju od 18 časova u Sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani.

Domaći su oprezni bez obzira na činjenicu što „studentima“ ove sezone ne „cvjetaju ruže“ i na tabeli zauzimaju poziciju „fenjeraša“.

-Ne treba potcjenjivati nijednog protivnika, već ga poštovati dok se utakmica ne završi. Ulazimo maksimalno ozbiljno u susret sa posljednjeplasiranim Sarajlijama. Nadamo se pobjedi kojom ćemo obradovati vjerne navijače, a očekujemo ih u što većem broju – rekao je trener Saša Babić.

Osvrnuo se strateg Prijedorčana i na prethodni susret u kojem su njegovi izabranici doživjeli ubjedljiv poraz (30:41) na gostovanju zeničkom Čeliku. Doduše i najavljivao je da je rival favorit što je i potvrdio veoma dobrom igrom.

-Ipak, nisam htio da nam to unaprijed bude alibi, ali cijela protekla sedmica bila je usmjerena ka poboljšanju fizičke spreme, kako bi spremno dočekali finiš jesenjeg dijela prvenstva. To se svakako odrazilo na igru, imali smo 25 promašaja, te je krajnja razlika zasluženog trijumfa Zeničana, sigurno bila previsoka – naglasio je Babić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com