rtrs-stanisa ponovo na nogamaStaniša Knežević iz Donje Dragotinje od rođenja ima problema sa stopalima. Prvi put je operisan kada je imao samo tri mjeseca. Međutim, odrastanje je sa sobom nosilo i nove probleme. Stanišina stopala zahtijevala su nove hirurške intervencije.

Humanom akcijom nastavnika i učenika Osnovne škole „Јovan Cvijić“, kao i prijedorske škole „Petar Kočić“, prikupljeno je potrebnih 4.000 maraka, pa je Staniša uspješno operisan u Beogradu.

Oporavak će biti dug, ali prvi rezulati već su vidljivi.

Roditelji Staniše Kneževića su nezaposleni, a novac za liječenje njihovog dječaka i operaciju stopala u Beogradu skupili su učenici i nastavnici.

– Bez novčane pomoći ne bi mogao otići na operaciju, pošto u kući niko ne radi. Nezaposleni smo i supruga i ja, a imamo još jednog sina koji ide u deveti razred. Pomogli su nam i hvala im puno svima, rekao je Dragoljub Knežević, Stanišin otac.

Kada je Staniši bilo najteže, pomoć je stigla upravo iz škole koju pohađa.

– Meni je posebno drago što je ova akcija, na ovakav način, uspjela, i mislim da nam sada, više nego ikad treba međusobna solidarnost, jer vjerujem da smo svi mi humani ljudi, istakla je Olivera Brdar Mirković, direktorka Osnovne škole „Јovan Cvijić“ u Brezičanima.

Bolesnom mališanu u pomoć su priskočili nastavnici i učenici prijedorske škole „Petar Kočić“.

– Tako su učenici i radnici, iz sekcije Crvenog krsta, svojim prilogom, neznatnim za nas, a velikim za tog dječaka, skupili sredstva u iznosu od 3. 200 KM, naglasila je Gorana Bosančić, direktorka Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Prijedora.

Stanišin oporavak za sada je zadovoljavajući, tako da u školskim klupama boravi jednom sedmično. Nada se danu kada će svaki dan biti sa svojim vršnjacima.

– Svaki dan bih volio da idem na nastavu. Poželio sam se drugova, nedostaju mi. Želim da ih viđam svaki dan, rekao je Staniša.

Humanost nema cijenu, poručuju Stanišini nastavnici, ističući da je najvažniji zadatak roditelja i nastavnika učiti djecu da budu što bolji ljudi.

RTRS