os kozarac-novi sistem grijanja (1)Osnovna škola “Kozarac” u Kozarcu kod Prijedora dobila je novu kotlovnicu i sistem centralnog grijanja.

U investiciji su učestvovali UNDP sa 180.000 KM i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske sa 55.000 KM.

Predstavnik Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Amir Zahirović rekao je da je ovo ministarstvo prvo krenulo u podršku ovom projektu, a da se poslije priključio i UNDP.

“Ovaj projekat je vrlo značajan zbog toga što je riječ o školstvu, obrazovanju, a drugo što je riječ o povratničkoj populaciji”, rekao je Zahirović novinarima u Kozarcu.

Direktor OŠ “Kozarac” Mirzet Mujčić rekao je da je ovom investicijom riješen problem, prisutan tokom proteklih 12 godina.

“Dobili smo jedan od najsavremenijih sistema grijanja u BiH. Sama kotlovnica koštala je 150.000 KM”, dodao je Mujčić.

Osnovnu školu “Kozarac” pohađa 350 učenika. Škola je obnovljena 2003. godine, ali je ostao stari neadekvatan sistem grijanja.

Tekst – SRNA
Foto – Nijaz Huremović/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

os kozarac-novi sistem grijanja (2) os kozarac-novi sistem grijanja (3) os kozarac-novi sistem grijanja (4) os kozarac-novi sistem grijanja (5)