fk omarska 2015-16Brzo su se fudbaleri Omarske, poslije drugog ovosezonskog poraza u prvenstvu Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad, na gostovanju teslićkom Proleteru (0:3) oporavili i u Doboju savladali Željezničara sa ubjedljivh 5:1. Tako su se Omarščani ponovo vratili na lidersku poziciju.

U odsustvu kažnjenog kapitena Ananda Krecelja, trener Milenko Vuleta je, mudro, kao što to uvijek čini mijenjajući taktiku i u zavisnosti od rivala, povukao prave poteze.

-Bez Krecelja, koji jeste vođa tima, igramo drugačije, pruža nam se prilika da smo brži, posebno još više po bokovima. „Isturili“ smo mlade igrače u napadu, a ponovo je svoje golgeterske vrijednosti ispoljio dvostruki strijelac Ognjen Jaćimović – naglašava Vuleta.

Raduje pun doprinos iskusnih, iako su ga i ostali momci pružili, posebno zrelost Vedrana Panića i borbenost Mirka Hrvaćanina, ali i da je mladi Branko Rosić ponovo postigao gol.

-Govorio sam mu da će doći kao plod njegove igre, jer Rosić zaista ima uz koga da napreduje, a ne samo želje svojstvene mladosti i tako je i bilo. U situaciji kada se našao da zatrese mrežu, dodao je Dejanu Romaniću, koji je šutirao, a lopta se odbila do Rosića i, upravo onako kako sam predvidio, poslao je na pravo mesto-slikovito je opisao strateg Omarščana situaciju kada je „ovjeren“ trijumf „petardom“.

Sada je već izvjesno, Omarskoj se „smiješi“ jesenja titula. U nedjelju slijedi oproštaj od svojih simpatizera protiv Borca iz Kozarske Dubice, pred posljednja dva ispita, gostovanja banjalučkom BSK-u i srbačkoj Slogi.

-Prisjetivši se jedne sezone iz sopstvene igračke prošlosti, inistirao sam od ekipe da protiv „Želje“ bude efikasna, jer se može dogoditi da gol-razlika odlučuje o tome ko će osvojiti prvo mjesto. Ljepše zvuči kada se kaže jesenji prvak, psihološki snažniji iščekuješ nastavak takmičenja, nego kada se objašnjava da je ekipa sa istim brojem bodova i moraš nekog da „juriš“ – na sve misli Vuleta.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska