rudar prijedor-pres pred velezPred ekipom Rudar-Prijedora u subotu je teško iskušenje, gostovanje mostarskom Veležu.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac neće moći da računa na povrijeđene Dejana Kojića i Stipu Miloša, kao ni Petra Kunića, kojeg na stadionu „Vrapčići“ neće biti, jer odrađuje kaznu od tri žuta kartona.

-Očekujem da tu utakmicu ne izgubimo, iako će biti jako teška. Ima psihološki značaj za obje ekipe. Veležu je posljednja „slamka spasa“, a nama da održimo priključak sa konkurentima u borbi za opstanak u premijerligaškom društvu. Nadam se da ćemo ponoviti disciplinu u igri kao protiv Željezničara. Veoma je značajno da imamo taj kontinuitet odgovornosti u igri i da će moji igrači shvatiti ozbiljnost situacije – naglasio je Jelisavac.

Direktor kluba Vukašin Đaković, naglasivši da je Jelisavac položio prvi „ispit“ velikom pobjedom protiv ne bilo kojeg rivala, već slavnog „Želje“, još jednom se osvrnuo na nemilo iskustvo, odnosno kazne Disciplinske komisije bh.saveza zbog onoga što su načinili navijači „zeleno-crnih“ u protekla dva kola, na gostovanju Vitezu i u duelu sa „plavima“ sa Grbavice.

-Nije nimalo lako preživljavati sve ovo, etiketu „fašizam u Prijedoru“, kada, jer naši navijači su dobri, a ta grupa od 25 djece od 15 do 20 godina koja ne zna ni čije ime skandira, ne voli ni Rudar-Prijedor ni grad Prijedor. Sve sam učinio razumnim putem da budem uz njih, iako su su već pravili probleme, a sada su sa tim upoznati gradonačelnik i MUP, koji će vjerovatno imati neka dodatna saznanja. Shodno tome očekujemo i određene konkretne korake – istakao je Đaković.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com