cjbpd-akcija tobakoU akciji “Tobako” policijski službenici u Novom Gradu zaplijenili su cigarete i rezani duvan, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

U pretresu trgovine u Ulici Gavrila Principa u Novom Gradu nađeno je 3,5 kilograma rezanog duvana, 44 kutije cigareta “monte” sa akciznim markicama Crne Gore, 41 kutija cigareta “blek maunt” i osam kutija cigareta “iv slims” bez akciznih markica, te pet kutija cigareta “ronhil” sa akciznim markicama Hrvatske.

Vlasnik trgovine čiji su inicijali M.S. (51) iz Novog Grada uhapšen je radi kriminalistike obrade, a pronađena roba poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH naložio je da se, nakon kompletiranja predmeta u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj protiv lica M.S. za krivično djelo nedozvoljen promet akciznim proizvodima, a da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu.

Policija je danas i juče u okviru akcije “Tobako” po naredbi Suda BiH pretresla samostalne trgovinske radnje na više lokacija na području opštine Novi Grad.

SRNA