pavic-skupstina-rudnikGradonačelnik Prijedora Marko Pavić ocijenio je nedopustivim da Poreska uprava Republike Srpske tek od ovog mjeseca distribuiše račune za naplatu poreza na nepokretnosti.

“Iako se bliži kraj maja, mi još uvijek nemamo nijednu marku u prihodima gradskog budžeta po osnovu poreza na nepokretnosti”, rekao je Pavić odbornicima Skupštine grada Prijedora.

On je rekao da ne vidi nijedan razlog zašto bi toliko kasno bili dijeljeni računi koji su jednaki prošlogodišnjima i da smatra da je trebalo da budu podijeljeni još u januaru ove godine.

“Rok za plaćanje prve rate po ovim računima je kraj juna, a samo mali dio građana je račune dobio – većina ih još nije ni dobila. Pa čak i da ima promjena u odnosu na prošlogodišnje račune, te promjene su se mogle naknadno slati poreskim obveznicima “, kazao je Pavić.

Odluku o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području Prijedora za 2014. godinu Skupština grada Prijedora donijela je 18. decembra prošle godine. Tom priliko utvrđeno je da ova stopa iznosi 0,18 odsto kao i u prethodnim godinama od kada je na snazi Zakon o porezu na nepokretnosti.

Odbornici Skupštine grada Prijedora upoznali su se danas sa Informacijom o radu Područnog centra Poreske uprave Republike Srpske Prijedor.

Na čelu ovog centra dosadašnjeg rukovodioca Dragana Jandrića naslijedio je Nemanja Barović.

SRNA
Foto – arhiva