tk spartak-bijeljina-takmicenjeProteklog vikenda u organizaciji Tekvondo kluba „Sokol“ u Bijeljini je održan turnir međunarodnog karaktera, na kojem je nastupilo 450 takmičara iz zemalja našeg okruženja.

Boje grada Prijedora na ovom turniru branili su takmičari prijedorskog „Spartaka“, njih devet osvojilo je devet medalja.

Bronzani su bili Miloš Grujić, Dejan Velaula, Bunić Srđan i Bundža Slađan, srebrne medalje su osvojili Mario Stević i Milica Marmat dok su zlatne medalje zaslužili Jovana Jukić, Jovana Pančić i David Velaula.

David Velaula je i poslije ovog takmičenja ostao nerješiva enigma za mnoge trenere i takmičare, poslije 22 borbe koliko je imao ove godine i dalje je ostao neporažen, dok su Jovana Jukić i Jovana Pančić imale svoj prvi nastup koji je bio zlatan.

-Pred nama su još dva jaka turnira u Pančevu i Zagrebu, zatim nastupa takmičarska pauza koju ćemo iskoristiti da se što bolje pripremimo za prvenstvo i kup Republike Srpske i Male olimpijske igre. Najvjerovatnije ćemo biti i domaćini na jednom od takmičenja sljedeće godine, tu se moramo pokazati kao pravi i ozbiljni domaćini jer ćemo u Prijedor dovesti najbolje ekipe i takmičare sa prostora bivše Jugoslavije. Što se tiče turnira u Bijeljini, izuzetno sam zadovoljan nastupom svojih takmičara i još jednom su pokazali da sa pravom nose epitet „nepobjedive vojske“ – rekao je Stevica Dronjak, strateg tima iz Prijedora.

On se ovom prilikom zahvalio tekvondo klubu „Sokol“ iz Bijeljine na dobrom domaćinstvu i na izuzetnoj organizaciji.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Tekvondo klub „Spartak“ Prijedor