gomjenica-brdo (1)U komšijskom derbiju u okviru 12.kola Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad ekipa iz Hambarina je prešla rijeku Sanu i odnijela sva tri boda iz Prijedora, Gomjenica: OFK Brdo 0:2.

Sa nekompletnim sastavom domaćini su prvi zaprijetili u otvaranju susreta, koji je od početka donio dosta „naboja“ sa željom oba rivala da trijumfuju, a pitanje je da je Đorđe Kreća iz povoljne pozicije neometan zatresao mrežu, u kom bi smjeru išao susret.

Ovako, na suprotnoj strani iskusni Besim Ibričić oprobao je šut, a brzo su „brđani“ preuzeli kontrolu igre na sredini terena gdje se najveća borba vodila i primicali se akcijama protivničkom golu.

gomjenica-brdo (3)U 25.minuti Jadranko Vidović, koji se iz golmana „pretvorio“ u golgetera, se izborio za loptu u šesnaestercu i iskosa sa desne strane sa oko 10-11 metara pogodio suprotan donji ugao za 0:1.

Samo tri minuta kasnije Igor Mršić je sa oko 30 metara gađao donji lijevi ugao golmana i kapitena gostiju Denisa Kardumovića, koji je kranjim naporom izbacio loptu u korner.

U 37.minuti „izblokiran“ je pokušaj Ibričića, kada se očekivala realizacija i povećanje vođstva, a do odmora nije bilo promjene rezultata.

U nastavku bilo je vidno da je pritisak na Gomjeničanima, koji su u dosadašnejm toku prvenstva doživjeli sve poraze u gostima, a dva puta poklekli i kod kuće.

gomjenica-brdo (2)Timu sa stadiona „Vedro polje“ rezultatska prednost davala je samopouzdanje, a najveći adut bio im je najbolji akter utakmice brzonogi Asmir Brkić.

U 56.minuti iskusni Mišo Milošević sa 15 metara šutira ka strani gola gdje nije stajao Kardumović, ali lopta od protivničkog igrača odlazi u korner, da bi potom još jednom „tukao“, ali preko prečke. U 66.mintuu domaći ostaju sa desetoricom na terenu.

Zoran Čorokalo zaustavio je u naletu Brkića, pa je dobio crveni karton. Sudija Bojan Aničić iz Laktaša nije utisao na konačan ishod, ali je i sam bespotrebnim žutim kartonima donio nervozu.

gomjenica-brdo (4)U 68.minuti Milošević je nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru, ali Mršićev udarac sa „bijele tačke“ Kardumović brani, a potom situaciju raščišćava Rajko Pekija, koji se u 76.minuti povrijedio i izašao iz igre.

U 80.minuti Brkić je umakao svojim čuvarima i, mada je sebi dao duži for, rutinski u stilu istinskog mastora savladao golmana Miloša Trobicu, postavivši konačan rezultat 0:2.

Izabranici trenera Amira Kaltaka, uz dva remija na domaćem terenu, ostvarili su i drugu uzastopnu pobjedu u gostima, a priliku da nastave uspješnu serije imaće u Hambarinama protiv Sloge DIPO iz Gornjih Podgradaca, dok Gomjenica ide u Kotor Varoš na megdan Mladosti.

FK Gomjenica-OFK Brdo 0:2(0:1)

Prijedor
Stadion FK Gomjenica „kod Celpaka“
Gledalaca: 100
Sudija: Bojan Aničić (Laktaši) 5,5
Strijelci: Vidović u 25. i Brkić u 80.minuti
Žuti kartoni: Karanović, Milošević, Vasiljević, Dragić (Gomjenica), H.Kaltak, Brkić, S.Kaltak, Šakić, Stegić (OFK Brdo)
Crveni karton: Zoran Čorokalo (Gomjenica) u 66.minuti

GOMJENICA:
M.Torbica 6, Dragić 6,5, Bjelobrk 7, Vasiljević 6,5, V.Torbica 6,5, Milošević 7, Kreća 6, Mršić 6, Karanović 6 (od 35. Davidović 6), Knežević 6,5, Čorokalo 6

OFK BRDO:
Kardumović 7,5, Stegić 7, Harambašić 7, Pekija 7 (od 76. Habibović -), Šakić 6,5, Sarhatlić 6,5 (od 90. Subašić -), H.Kaltak 7, S.Kaltak 7, Brkić 8, Ibričić 7, Vidović 7 (od 74. Đurkić -).

Igrač utakmice: Asmir Brkić (OFK Brdo)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gomjenica-brdo (5) gomjenica-brdo (6) gomjenica-brdo (7) gomjenica-brdo (8) gomjenica-brdo (9) gomjenica-brdo (10)