rudar prijedor-zeljeznicar-pres treneriKonačno je stigla radost za fudbalere Rudar-Prijedora i njihove simpatizere i na Gradski stadion.

Novi šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac, koji je na klupi zamijenio dosadašnjeg trenera Borisa Gavrana, debitovao je u Premijer ligi BiH pobjedom (1:0) i to protiv slavnog sarajevskog Željezničara.

„Rudari sa Sane“ samo jednom su slavili u bh.eliti kod kuće i to na startu prvenstva, 25.jula protiv Mladost Doboj Kakanj (3:0), s obzirom da su dva puta bili „domaćini“ u Gradišci zbog suspenzije sovg terena.

Doduše trijumfovali su u prvoj finalnoj utakmici Kupa Republike Srpske proti Krupe iz Krupe na Vrbasu (2:1), ali i to je bilo poodavno, 19.avgusta.

-Čestitao bih igračima koji su „ostavili srce na terenu“. Odigrali su disciplinovano i agresivno, sa potpunom odgovornošću i došli do pobjede koja nas ostavlja u borbi za opstanak. Nadam se da će tako ozbiljno ulaziti i u svaku sljedeću utakmicu i pružati svoj maksimum – rekao je Jelisavac.

Zasluženo su „zeleno-crni“ savladali „Želju“. Pitanje pobjednika riješio je mladi Nebojša Mrkić. Bio mu je to premijerligaški prvenac, a prije nego što je zatresao mrežu „plavih“ sa Grbavice „ovjerio“ je pogotkom i prvi trofej u Kupu RS, u revanš-meču u Krupi na Vrbasu, kada je bilo 2:0.

Prijedorčani su dobili važnu bitku lavovskom borbom na sredini terena, gdje su posao odradili Bojan Burazor, Zoran Milutinović i Nebojša Pejić. Ispred pouzdanog golmana Dalibora Kozića, besprekoran je bio tandem „štopera“, koji su činili Čedomir Ćulum i najbolji akter susreta Nemanja Pekija, nenadmašan u svim vazdušnim duelima.

-Čestitao bih šefu Jelisavcu na pobjedi, svakako i svojim saigračima. Bili smo bolja ekipa od Željezničara, stajali smo čvrsto na terenu i imali smo samo jedan cilj, a to je bila pobjeda. Stekli smo prednost odmah na početku i sačuvali je do kraja ne odustajući od naše igre. Krasio nas je kolektivni duh, koji u fudbalu i, koliko god bilo i kvalitetnih pojedinaca, donosi pozitivan rezultat – naglasio je Pekija.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com