eltatv-takmicenje crveni krstU gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Prijedoru je održano takmičenje učenika osnovnih škola iz poznavanja pokreta crvenog krsta. Na takmičenju je učestvovalo sedam škola iz grada na Sani.

Učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” bili su najbolji na ovogodišnjem takmičenju iz poznavanja pokreta crvenog krsta. Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola “Jovan Dučić” iz Lamovite, a treće “Kozarac” iz Kozarca.

– Ja sam se na ovo takmičenje prijavila zato što znam koliko je Crveni krst značajan u zajednici. Ja sam naučila dosta toga – rekla je za ELTA 1 HD učenica OŠ “Desanka Maksimović”, Selma Budimlić.

– Ovo je drugi put kako učestvujem na ovom takmičenju. Naučila sam dosta o Crvenom krstu. Mnoog je bitno da Crveni krst i dalje nastavi sa radom – kaže učenik OŠ “Jovan Dučić”, Dajana Prpoš.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je sedam škola sa područja Prijedora. Cilj ove aktivnosti jeste da se mladi ljudi animiraju da postanu volonteri Crvenog krsta.

– Ovo se komotno može smatrati jednom uspješnom regrutacijom vrlo dobrih volontera. Nakon ovih takmičenja obično dobijemo dobre volontere, jer oni nakon ove aktivnosti zavole crveni krst – rekao je sekretar CK Prijedor, Zoran Veselinović.

Ovo je 22 takmičenje učenika osnovnih škola koje organizuje prijedorski Crveni krst. Pobjednička ekipa će učestvovati na regionalnom takmičenju, koje će biti održano petog novembra u Kozarskoj Dubici.

ELTA TV