pavic-reakcija-tegeltija-racuniGradonačelnik Prijedora Marko Pavić je ponovo večeras izjavio da se ne slaže s naredbom Republičkog štaba za vanredne situacije da lokalne zajednice ne mogu imati svoje račune i da smatra da je hitno treba obustaviti.

On je, reagujući na današnje ponovno obrazloženje ove naredbe od strane ministra finansija Zorana Tegeltije da je ona donesena da bi se obezbijedilo pravilno trošenje tih sredstava, istakao da misli upravo suprotno.

„Ja mislim suprotno, da upravo od njega treba sakriti sredstva da bi se pravilno trošila“ rekao je Pavić novinarima večeras nakon sjednice gradskog štaba za vanredne sitaucije u Prijedoru.

„Smatram da je tu odluku trebalo hitno obustaviti i mogu se složiti da ne treba nevladinim organizacijama i pojedincima dozvoliti da prikupljaju pomoć, ali zabraniti opštinama da prikupljaju pomoć je suludo“ naglasio je Pavić.

On je dodao da je obrazloženje da onaj ko želi uplatiti sredstva nekoj opštini to i naglasi neprihvatljivo jer svako zna kome je uplatom želio namijeniti sredstva.

„Zar on misli da je neko lud pa da nije znao za koga je uplatio sredstva i evo neka svi uplaćuju na opštinu, a onaj ko misli da treba Vladi neka naglasi i mi ćemo prebaciti na njen račun“ rekao je Pavić.

On je i ranije danas reagovao na ovu naredbu Republičkog štaba za vanredne situacije da lokalne zajednice ne mogu imati svoje račune, ocjenjujući je destimulativnom i za građane i za lokalne zajednice i istakao da ona prema ministru finansija, „od načelnike opština pravi lopove, a poštene ljude da nivou Vlade, što je nezamislivo i neprihvatljivo tako nešto od ministra“.

www.prijedorgrad.org