os branko copicGradonačelnik Prijedora Marko Pavić potvrdio je večeras da se učenici koji pohađaju područne škole u Gomjenici i Tukovima sutra vraćaju u školske klupe, budući da je prema ranijem dogovoru gradska uprava obezbijedila autobuse za prevoz do matičnih škola u užem dijelu grada.

Za 98 učenika iz Gomjenice autobus kreće iz školskog dvorišta u 11.30 časova i 14.00 časova i prevešće ih na nastavu u centralnu školu, Osnovnu školu “Branko Ćopić”, a potom će ih nakon završene nastave vratiti u dvorište njihove škole.

Za 52 učenika iz Tukova autobus kreće u 12.15 časova do centralne OŠ “Dositej Obradović”, a nakon završene nastave oko 16.00 časova i oni će biti vraćeni u dvorište svoje škole.

Prilikom nedavne posjete Prijedoru ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija je istakao da će učitelji imati obavezu da u školskim dvorištima u dogovoreno vrijeme preuzmu učenike, voze se sa njima do centralne škole, vode nastavu u učionicama koje će im obezbijediti centralne škole, a nakon nastave da se vrate sa djecom u školska dvorišta.

Danas je za učenike svih 12 osnovnih i osam srednjih škola počela nastava, tako da će do daljeg van nastavnog prosesa biti samo šest đaka iz Cikota za koje se traži kvalitetno rješenje, jer je tamo u pitanju bezbjednost puta, odnosno prelazak preko mosta.

SRNA