rudar prijedor-pres uoci zeljeznicaraPoslije dva „vezana“ poraza i odlaska dosadašnjeg trenera Borisa Gavrana Rudar-Prijedor u premijerligaškoj konkurenciji u nedjelju od 13:30 časova na Gradskom stadionu u Prijedoru dočekuje ekipu šestoplasiranog sarajevskog Željezničara.

U svom debiju na klupi „rudara sa Sane“ novi šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac neće moći da računa na povrijeđenog Dejana Kojića (koljeno), pod znakom pitanja je nastup Mirze Džafića (problemi sa „trbušnim zidom“), ali je kaznu zbog tri žuta kartona odradio Bojan Burazor.

-Poželio bih sreću novom šefu struke Jelisavcu. Dolazi nam „Željo“ sa bogatom tradicijom, ali ta činjenica ne bi trebala da bude opterećenje za nas. Ove sezone „plavi“ sa „Grbavice“ nisu nepobjedivi. Želja nam je da pružimo maksimum htijenja i borbenosti do posljednjeg „atoma“ snage . Pokušaćemo da iskoristimo svoje šanse kako bi ostvarili povoljan rezultat – rekao je pouzdani golman Rudar-Prijedora Dalibor Kozić.

U dosadašnjih pet odmjeravanja snaga u elitnom rangu na svom terenu prijedorski „zeleno-crni“ samo su jednom savladali Željezničara sa 3:2 (26.maja 2011.godine), jednom susret okončali neriješenim rezultatom 1:1 (10.maja 2014.), a u preostale tri utakmice su poklekli. Ujedno, poraz 17.marta 2012.godine (0:5) im je najteži u društvu najboljih klubova BiH.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com