atv-kifle-gratisKupiš jedan, dobiješ dva! Kad mogu trgovine i butici, možemo i mi, kažu u jednoj prijedorskoj pekari u kojoj, već nekoliko dana, traje nesvakidašnja akcija. Ako kupite polubijeli ili bijeli rezani hljeb, dobijate besplatno pecivo.

“Uglavnom svaki dan je akcija, uz hljeb ili slana kifla, ili kifla ili nešto od lisnatih proizvoda”, kaže Olga Ilić, pekar.

Danas, četvrti dan ove neobične akcije, uz hljeb se dijelila slana kifla, takozvani – slanac. I razgrabilo se. Neko već zna za gratise, drugi se iznenade pa se pitaju kako je moguće, da u današnje vrijeme, nešto mogu da dobiju besplatno pa makar to bio i mali komad peciva. U svakom slučaju, akciju svi pozdravljaju. Kažu, što je džabe i Bogu je drago. Posebno penzionerima. Kako kažu neki od njih, “svaka je akcija dobra za ovaj narod napaćeni”.

A nisu u pekaru krenuli samo penzioneri. Vijest o gratis pecivu se brzo proširila gradom. Kažu građani da uvijek tu kupuju kad dođu u grad, iako neki tvrde da je to samo “jedna mala namamljujuća” kifla.

Nema veze što je namamljujuća, poručuje Prijedorčanima jedan naš čovjek koji se, nakon godina rada u Njemačkoj, vratio u Potkozarje. Tamo, kaže, nema ništa džabe pa mu je akcija prijedorske pekare pravo otkrovenje.

Zato, ako već kupujete hljeb, a stanujete u centru Prijedora, onda se proštetajte do pekare u glavnoj ulici. Tamo se već sutra dijele, nova, besplatna, peciva.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV BL