brdo-progres-remiOFK Brdo je u 11.kolu prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad propustilo priliku da na stadionu „Vedro polje“ u Hambarinama „ovjeri“ trijumf u Banjaluci nad ekipom Naprijeda (2:0), pošto su remizirali protiv Progresa 3:3.

Tim Amira Kaltaka dobro je „otvorio“ utakmicu i u 10.minuti poveo sa 1:0 golom Besima Ibričića. Domaći su imali primjedbi na sudiju Slavišu Jovanića iz Prnjavora, kada je u 34.minuti dosudio jedanaesterac za goste, smatrajući sa je lopta pogodila Harisa Kaltaka, dok je ruka bila uz tijelo. Miljan Budić je šutirao, Kardumović odbranio, ali je gostujuči igrač „odbitak“ poslao u mrežu za 1:1.

U nastavku, kada je istekao sat igre pomenuti Budić, od trojice koliko ih je bio u sastavu iz Kneževa, sa svega jedanaestoricom pristiglih igrača, iskoristio je nepažnju protivničke odbrane i još jednom savladao kapitena „brđana“ Denisa Kardumovića za 1:2.

U 68.minuti ponovo je Ibričić na sceni i odmjerenim udarcem, poslije solo-akcije,donosi izjednačenje na2:2. Samo tri minuta kasnije Miljan Budić ostvario je „het-trik“ pogodivši mrežu sa ivice šesnaesterca za 2:3, a ubrzo Progres je imao i stativu.

Ipak, u 77.minuti, nakon centaršuta Bojana Đurkića sa desne strane, Haris Kaltak je bio na drugoj stativi priseban i postavio konačnih 3:3.

OFK Brdo je do kraja pokušalo da dođe do svoje druge ovosezonske pobjede kod kuće, jer je jedinu (3:1) ostvarilo u gradskom derbiju, 9.septembra, protiv FSA.

OFK Brdo-Progres (Kneževo) 3:3(1:1)

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca: 50
Sudija: Slaviša Jovanić (Prnjavor) 6
Strijelci: Ibričić u 10. i 68. i H.Kaltak u 77. za OFK Brdo, a M.Budić u 34., 60. i 71.minuti za Progres
Žuti kartoni: Đurkić, Sarhatlić, Karupović (OFK Brdo), Marković, N.Budić, Aleksić (Progres)

OFK BRDO
Kardumović 6, Stegić 6,5, Karupović 6, Đurkić 6,5, H.Kaltak 7, Harambašić 6, Sarhatlić 5,5 (od 75. Rašić -), S.Kaltak 6,5, Pekija 6, Ibričić 7,5, Vidović 6,5 (od 62. Habibović -)
Trener: Amir Kaltak

PROGRES
Bekić 6, Marković 6, Dukić 6, Đuranović 6,5, M.Budić 8, P.Budić 7, Ljuboja 7, N.Budić 6,5, Aleksić 7, Stokanić 6,5
Trener: Slavo Verić

Igrač utakmice: Miljan Budić (Progres)

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – OFK Brdo