cjb prijedor-lazna diplomaU nastavku aktivnosti u sklopu akcije „Falsifikat“ policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, su Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje isprave“ protiv lica A.G..

Naime, krivično djelo je počinjeno na način da je osumnjičeno lice u toku 2010. godine za novčani iznos od 3.200 EUR pribavilo falsifikovanu diplomu Srednje tehničke škole u Banja Luci, o položenom specijalističkom ispitu u saobraćajnoj struci, sa zanimanjem vozač motornih vopzila, na ime lica N.Đ. (1983) iz Republike Hrvatske, i diplomu Metalske škole u Banja Luci, peti stepen stručne spreme, područje rada saobraćaj, obrazovni profil zanimanje vozača motornih vozila-specijalista na ime lica J.K. (1979) iz Republike Hrvatske.

Lica N.Đ. i J.K. su u toku mjeseca septembra 2012. godine preuzeli diplome na osnovu kojih su pokušali da zasnuju radni odnos u Republici Hrvatskoj, ali se tokom procesa priznavanja strane školske kvalifikacije u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Republike Hrvatske utvrdilo da su diplome falsifikovane.

Podsjećamo, policijski službenici su u toku mjeseca septembra započeli realizaciju akcije kodnog naziva „Falsifikat“ kojom prilikom su Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje isprave“ protiv lica A.G. i G.Ć., a koje je počinjeno na prethodno opisan način.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad u narednom periodu nastavljaju sa realizacijom akcije kodnog naziva „Falsifikat“.

CJB Prijedor