omladina-akcija (2)Oko 300 omladinaca odazvalo se pozivu gradonačelnika Prijedora Marka Pavića da danas krene u akciju čišćenja i uređenja grada nakon što se voda postepeno počela povlačiti sa poplavljenih područja.

Predsjednik Omladinskog savjeta Prijedora Svetozar Vučkovac potvrdio je da su omladinci raspoređeni na tri punkta i to u Raškovcu, Tukovima i Gomjenici, gdje su građanima pomagali da saniraju štete od poplave u domaćinstvima.

“Prateći uputstva gradskih vlasti na čelu sa gradonačelnikom organizovali smo se i pozvali sve organizacije koje u svojim strukturama imaju veliki broj mladih, kako bismo se svi zajedno uključili u akciju čišćenja našeg grada nakon poplave”, rekao je Vučkovac.

On je potvrdio da će se akcija nastaviti i narednih dana kako se voda bude povlačila i ako bude potrebe da omladina ovako organizovano djeluje.

Gradonačelnik Marko Pavić je tokom dana obišao ove punktove i podržao njihovu akciju.

omladina-akcija (1)“Tri punkta omladine pomaže građanima da namještaj koji je voda natopila iznesu na ulice koji dalje ide na deponiju, ali tu je i mnogo drugih stvari koje čine kako bi se očistio naš grad, tako da pohvaljujem omladinu za ove aktivnosti”, rekao je Pavić.

On je dodao da je omladina Prijedora pokazala veliku solidarnost sa svojim sugrađanima još od prvog dana poplave kada je trebalo puniti vreće s pijeskom i kada su se prvi odazvali i izašli u susret građanima Vrbica u odbrani od vode koja je krenula na domaćinstva ovog naselja.

SRNA