rudar prijedor-trener boris gavranBoris Gavran odlučio je da napusti Rudar Prijedor poslije poraza od Viteza (1:3). Rudar je proteklog vikenda poražen u Vitezu s 3:1, što je drugi vezani poraz Prijedorčana, koji se nalaze u opasnoj zoni. Gavran je odlučio da se zahvali čelnicima kluba na svemu i da ode.

-Već dva dana su me zvali i uvjeravali da ostanem, ali već u nedjeju sam najavio da idem. Hvala im na svemu, bili su jako korektni, ali izvukao sam maksimum iz svega i zbog nekih moralnih obaveza morao sam da napustim Rudar – rekao je Gavran, a potom dodao:

-Nisu loši rezultati glavni razlog za moj odlazak, obzirom da je Rudar još konkurentan za ostanak u Premijer ligi. Možda smo u nekim utakmicama oštećeni, bilo je dosta nesreće. Kada se sve uzme i sabere, vjerujem da sam donio pravu odluku.

Gavran trenutno ne razmišlja o novom angažmanu.

-Malo ću prvo da se odmorim, pošto je puno pritiska u Premijer ligi i sve to ostavlja traga na ljudima. Čekat ću neku prihvatljivu ponudu u budućnosti, ali prioritet mi je odlazak u inostranstvo – dodao je Gavran.

Rudar je trenutno na 13. mjestu sa 12 bodova i u teškoj je situaciji, pogotovo ako se zna da ove godine ispada šest klubova u niži rang.

Tekst – Sportlive.ba
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com