rudar prijedor-gavran-ispadanje iz kupa rsBoris Gavran, koji je u tri navrata vodio fudbalere Rudar-Prijedora u prvenstvima Premijer lige BiH u rekordnih 66 utakmica od ukupno 163, sa bilansom od 22 pobjede, 14 neriješenih rezultata i 30 poraza, 73 data i 90 primljenih golova, i ukupno 80 osvojenih bodova, nije više šef stručnog štaba kluba iz Potkozarja. Umjesto njega, trening je „odradio“ njegov najbliži saradnik, pomoćni trener-Saša Keranović.

-Poslije razgovora koji smo obavili sa Gavranom, uslijedio je sporazumni raskid, čime prestaju i naše obaveze prema dosadašnjem treneru. Ljudski smo se rastali i zahvalili smo mu se na saradnji, a u potrazi smo za novim rješenjem za klupu – rekao je direktor Prijedorčana Vukašin Đaković.

„Rudari sa Sane“, koje je Gavran preuzeo prije početka ove sezone sa jedinim ciljem da se izbori opstanak u bh.eliti, su u 13 kola ostvarili po tri pobjede i remija, doživjeli sedam poraza, a uz negativnu gol-razliku od 12:18, osvojili su 12 bodova i zauzimaju 13.mjesto na tabeli.

Ipak, ostaće upamćeno i da su pod njegovim vođstvom u četvrtom finalu Kupa Republike Srpske osvojili prvi pobjednički pehar.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com