dns-pavic-raskid koalicija sa sukalomPredsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je da će DNS prihvatiti izbore u svakom momentu, da izbori moraju ići za sve nivoe i da se ne može tražiti od Republike Srpske da raspiše izbore.

“Izbore propisuje Centralna izborna komisija BiH. Vanrednih izbora po zakonu kod nas nema i to oni znaju i obmanjuju javnost iznoseći da traže vanredne izbore”, rekao je Pavić na konferenciji za novinare u Prijedoru povodom inicijative Saveza za promjene.

On je istakao da je “sve u njihovim rukama”, da na nivou BiH mogu odmah izmijeniti zakon o izborima, uvesti vanredne izbore i donijeti odluku da raspišu vanredne izbore.

“Sve je u njihovim rukama i evo ja ih podržavam u tome da to što prije naprave, ali sve moraju oni napraviti jer na nivou Republike Srpske nema ovlaštenja za provođenje izbora”, napomenuo je Pavić.

On je dodao da je pogrešan metod ako je Savez za promjene na ovaj način htio da unese razdor među koalicione partnere.

“Iznositi laži i tražiti da to utiče na koaliciju, pa to je apsurd. Daleko bi bolje bilo /lideru NDP-a Draganu/ Čaviću da je nekom istinom pokušao dokazati neke stvari koje mogu uticati na donošenje odluke nego da lažima pokuša diskvalifikovati nekoga, pa onda tražiti sukob u koaliciji”, naglasio je Pavić.

Prema njegovim riječima, uz ovakve neistine koalicija se samo može učvrstiti u svojim stavovima jer ima za protivnike ljude spremne na sve, spremne na laži samo da bi ostvarili svoje ciljeve.

“I žalosnije je još ako to nisu njihovi ciljevi, a ja sumnjam da su to lično Čavićevi ciljevi, to su ciljevi njihovih naredbodavaca koje oni tako slijepo provode”, zaključio je Pavić.

Savez za promjene je zatražio ostavku predsjednika Republike Srpske i raspisivanje izbora za predsjednika i parlament Republike Srpske.

SRNA