nezavisne-szp-prozivka pavicaSavez za promjene pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da podnese ostavku i raspiše prijevremene predsjedničke i parlamentarne izbore, javlja novinar “Nezavisnih” sa pres konferencije u SDS-u.

Iako je medijima bila najavljena pres konferencija SDS-a, u međuvremenu je održan hitan sastanak Saveza za promjene koji je završen u prostorijama SDS-a.

Članice Saveza za promjene zatražile su ukidanje zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, zaprijetivši mogućim izlaskom na ulice, ako se to ne desi.

Rekli su da će i dalje „bojkotovati obraćanja premijerke Željke Cvijanović u Skupštini RS jer smatraju da je njena Vlada nastala na političkoj korupciji“.

Rekli su da je Savez dogovorio i zajednički izlazak na naredne lokalne izbore, te najavili inicijativu za uvođenje instituta vanrednih izbora u Izborni zakon.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a predstavio je nalaze Poreske uprave koji potvrđuju, kako je rekao, pronevjere u visini od više stotina miliona KM u prijedorskom preduzeću “ArcelorMittal”.

“Za ove pronevjere najodgovorniji je Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora”, rekao je Čavić.

Nezavisne novine

Vezane vijesti:

PAVIĆ ZATRAŽIO OD ČAVIĆA DA MU SE ŠTO PRIJE IZVINI
http://www.prijedordanas.com/?p=31736

„ARSELOR MITAL“ PRIJEDOR-DODIK: PORESKA UPRAVA UTVRDILA DUG OD NEKOLIKO DESETINA MILIONA KM
http://www.prijedordanas.com/?p=31731