eltatv-delozacija odgodjena-andjeliciOsmočlanu porodicu Anđelić iz prijedorskog sela Trnopolje prije tri dana posjetili su predstavnici Osnovnog suda i policije u gradu na Sani.

Došli su kako bi izvršili deložaciju ove porodice, koja je izgubila sudski spor sa vlasnikom kuće u kojoj žive. To se, međutim, nije desilo, jer kako Zoran Anđelić priča, on nema gdje sa porodicom. A problem je i za smještaj stoke koju uzgaja ovaj domaćin i od koje prehranjuje porodicu. Deložacija je odgođena, ali ističe, rješenje za njegovo stambeno pitanje se ne nazire.

– Oni su tu došli 19. oktobra. Došla je sudija, gazdarica, njen advokat. Napravili su zapisnik i otišli. Trebala je gazdarica naći smještaj za stoku, ali nije našla. Nisu nam rekli kad treba iseliti – rekao je za ELTA 1 HD, Zoran Anđelić.

Anđelići su prije pet godina sa vlasnikom kuće, Helenkom Jeftenić, potpisali kupoprodajni ugovor po cijeni od 10.000 maraka. Helenka se u međuvremenu predomislila i za kuću tražila 35.000 maraka. Pošto Anđelići nisu imali taj novac, ugovor je raskinut, a Osnovni sud donosi presudu u korist vlasnika kuće. Porodica Anđelić živi u veoma teškim uslovima. Zoran i Dragana imaju četvoro maloljetne djece, a vode brigu i o Zoranovom bolesnom bratu i ocu.

– Deložacija jeste odgođena, ali opet to nije rješenje. Opet nas mogu izbaciti odavde, a mi nemamo gdje. Najbolje bi bilo da nam neko može pomoći da napravimo neku kuću – kaže Dragana Anđelić.

Jedina stalna mjesečna primanja ove porodice su 180 maraka dječijeg dodatka. Zoran nešto zaradi radeći sezonske poslove, ali to nije dovoljno za izdržavanje osmočlane porodice. Imaju i stoku, sa kojoj kako kažu, ne znaju šta će ukoliko budu morali iseliti iz kuće u kojoj trenutno žive.

Imamo šestoro konja, kravu, pet svinja. I od toga živimo – rekla je.

U prijedorskom Osnovmo sudu kažu da je deložacija odgođena, jer Helenka Jeftenić, kako navode u saopštenju nije ostvarila zakonske preduslove za predaju u posjed nekretnina. Kada će deložacija ponovo biti zakazana ne znaju, jer je, kako kažu, sudija koji vodi ovaj postupak na bolovanju. Po svemu sudeći, porodici Anđelić ne preostaje ništa drugo nego da se nadaju da će sa vlasnikom kuće postići dogovor.

ELTA TV