fk omarska 2015-16Ubjedljivim trijumfom od 8:0 nad Ozrenom iz Petrova fudbaleri Omarske zadržali su i poslije 10.kola prvo mesto na tabeli Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad.

Blistao je Ognjen Jaćimović koji je postigao četiri gola. Međutim, lider „melje“ svoje rivale prije svega dobrom kolektivnom igrom.

-Imamo igrače koji mogu da odgovore na više pozicija u timu. Predvodi ih standardno pouzdani vođa tima, kapiten Anando Krecelj. Protiv Ozrena pohvalio bih Vladana Anđića, koji je dao i najljepši gol meča, kao i Aleksandra Višića, oni su po bokovima „probijali“ protivnika i davali „ton“ našim napadima. Isto tako i „vezni“ red je bio čvrst, Darko Zdjelar obavlja dosta zadataka, a iskusni Vedran Panić se u finišu vratio pred našu zadnju liniju. Zna da zadrži loptu, a ima i dobar pregled igre – kaže trener Milenko Vuleta.

Polako vrijedni stručnjak posljednjih sezona forsira mladost. Čini to sa onima koji su radni na treninzima, ali nesumnjivo i uklapaju se u prepoznatljiv stil igre Omarščana, koji plijene širom Srpske. Jedan od njih je Branko Rosić.

-Sve zapaženiji je Rosić koji na najbolji mogući način koristi sve veću minutažu, a ponovo je uspio da se upiše u listu strijelaca. Raduje činjenica što su naši golovi plod osmišljenih, brzih i tečnih akcija, uz dosta izmijenjenih „pasova“ – s razlogom je zadovoljan Vuleta.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska