gomjenica-fsa (1)U gradskom derbiju, u okviru 10.kola Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, poslije mnogo uzbuđenja i preokreta, domaća Gomjenica je slavila protiv „komšija“ iz FSA Prijedor, pošto ih je predvodio na terenu kao trener Igor Mršić, jer je dosadašnji, više nego uspješan u ukupnom utisku koji je ostavio, Mile Kotaran, podnio ostavku.

Konačan rezultat je glasio Gomjenica-FSA 3:2.

Tek što su gosti krenuli sa centra, svega desetak sekundi bilo im je potrebno za gol, a strijelac je nakon greške u odbrani domaćih bio Miloš Stević za 0:1.

Samo šest minuta kasnije upravo je pomenuti Mršić izveo slobodan udarac sa desne strane, a loptu, koja se odbila od prečke najbolji akter utakmice, neumorni „vezista“ Đorđe Kreća ubacio je u mrežu i savladao Milomira Novakovića, koji nije uspio da spriječi najgore po njegov tim, izjednačenje na 1:1.

gomjenica-fsa (3)U nastavku igrala su dva rivala bez kalkulacija. Još jednom su poveli izabranici trenera Nenada Bašića, čije su akcije bile tečnije, jer nisu imali psihološkog pritiska poput Gomjeničana, a ponovo je Stević, u 52.minuti „matirao“ nemoćnog Dejana Lajića za 1:2.

Domaći se ne predaju, a Aleksandar Karanović, koji je ušao u igru u nastavku, u 54.minuti ulazi sa lijeve strane u kazneni prostor protivnika, oslobađa se svojih čuvara, i po zemlji šalje loptu sa desetak metara u bliži ugao za novo poravnanje, ovaj put 2:2.

Tri minuta kasnije najbolji strijelac Gomjeničana Branislav Kajtez rutinski je završio akciju svoje ekipe i postavio, ispostaviće se na kraju, konačan ishod 3:2.

U narednom kolu Gomjenica će na gostovanju Dubravama pokušati da prekine negativan niz na strani (sva četiri poraza uz gol-razliku 0:12), a treba očekivati da će FSA na stadionu „Poljana“ u Prijedoru (subota, 14 časova) savladati Slogu DIPO iz Gornjih Podgradaca.

Gomjenica-FSA Prijedor 3:2(1:1)

Prijedor
Stadion FK Gomjenica
Gledalaca: 50
Sudija: Slaviša Jovanić (Prnjavor) 7
Strijelci: Kreća u 7., Karanović u 54. i Kajtez u 57. za Gomjenicu, a Stević u 1. i 52.minuti za FSA
Žuti karton: Kreća (Gomjenica), Karupović (FSA Prijedor)

GOMJENICA
Lajić 6,5, Dragić 7, Vasiljević 6,5, Draganić 6,5, V.Torbica 6,5 (od 64. Čorokalo -), Milošević 7 (od 65. Zorić -), Kreća 7,5, I.Mršić 7, Kajtez 7, Đurkić 7, Davidović 6,5 (od 46. Karanović 7)
Trener: Igor Mršić

FSA PRIJEDOR
Novaković 6,5, Rečević 7, Drinić 7, S.Torbica 6,5, Runić 6,5 (od 46. Došenović 6,5), Karupović 6,5, Stević 7,5, V.Mršić 7, Rudak 6,5 (od 46. Mujadžić 6,5), Čačić 7, Čulić 7
Trener: Nenad Bašić

Igrač utakmice: Đorđe Kreća (Gomjenica)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gomjenica-fsa (2) gomjenica-fsa (4) gomjenica-fsa (5) gomjenica-fsa (6) gomjenica-fsa (7) gomjenica-fsa (8) gomjenica-fsa (9) gomjenica-fsa (10) gomjenica-fsa (11) gomjenica-fsa (12) gomjenica-fsa (13) gomjenica-fsa (14) gomjenica-fsa (15) gomjenica-fsa (16)