topd-laktasi (1)Turistička organizacija grada Prijedora se predstavila na sajmu “Laktaši etno” i na Kestenijadi u Kostajnici.

Dana 17.10.2015. godine u Laktašima je održan drugi sajam kućne radinosti, starih zanata, tradicionalne gastronomije i turizma pod nazivom “Laktaši etno 2015”.

Turistička organizacija grada Prijedora se zajedno sa radionicom “Minimo” iz Prijedora predstavila na navedenom sajmu, zajedno sa 44 izlagača iz Republike Srpske i BiH. Sajam je održan u okviru projekta “Unapređenje i razvoj poslovne i kulturne saradnje opštine laktaši sa dijasporom”, odnosno projekta “Migracije i razvoj”.

U periodu od 17. do 19.10.2015. godine održana je turističko-kulturna manifestacija “Kestenijada 2015”.

Turistička organizacija grada Prijedora se dana 18.10.2015. godine predstavila promotivnim materijalima i rukotvorinama radionice “Minimo”. U sklopu Kestenijade prvog dana održana je izložba ručnih radova i slika povodom 100 godina rođenja književnika Branka Ćopića, drugog dana održan je Kestenbal učenika osnovne škole, a trećeg dana održan je naučni skup o temi kestena, kao i takmičenje u pripremi paprikaša pod nazivom “Kotlić kestenijade”.

Turistička organizacija grada Prijedora

topd-laktasi (2) topd-kostajnica (1) topd-kostajnica (2)