ilustracija-vakcinacijaDoktor Milica Otković, specijalista epidemiolog Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Prijedoru, potvrdila je da je prva doza od 300 vakcina protiv gripa, namijenjena pacijentima koji su oslobođeni plaćanja vakcinacije, u utorak stigla u Prijedor.

– Drugu, veću dozu od 700 ovih vakcina očekujemo u srijedu. Na raspolaganju imamo i 150 komercijalnih vakcina, a oni koji se odluče na vakcinaciju protiv gripa, vakcinisanje plaćaju 20 maraka – rekla je Otkovićeva i dodala da postoje precizne preporuke koji su pacijenti oslobođeni plaćanja vakcinacije.

Kako saznajemo iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS, obezbijeđeno je 15.000 takvih vakcina. Inače iz Instituta za javno zdravstvo RS, vakcinaciju preporučuju trudnicama, hroničnim bolesnicima, osobama starijim od 65 godina te licima koja su privatno ili profesionalno u kontaktu s osobama koje pripadaju rizičnim grupama, kao i svim zdravstvenim radnicima, zaposlenima u prosvjeti, policiji, komunalnim preduzećima i vrtićima.

RTV Prijedor