ahmed kadicMladen Vojinović (42) iz Novog Grada osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora jer je pijan skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo motociklista Ahmed Kadić iz Prijedora.

Vijeće, kojem je predsjedavala sudija Stanković-Ćosović, izreklo mu je i zabranu upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od dvije godine. Ova mjera će se računati od dana pravosnažnosti presude, a vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava se u trajanje ove mjere.

Prema presudi, Vojinović je nesreću izazvao 21. jula prošle godine u Blagaju kod Novog Grada. U presudi se navodi da je on, vozeći “golf 2”, sa oko dva promila alkohola u krvi, presjekao put motociklu, koji je vozio Ahmed Kadić u blizini kafane “River” u Blagaju.

– Krećući se iz Novog Grada prema Prijedoru Vojinović je u jednom trenutku bez pokazivača smjera pravca skrenuo ulijevo prema ugostiteljskom objektu “River”. U tom trenutku ga je vozač motocikla “honda”, koji je išao iza njega, pokušao da pretekne. Došlo je do sudara motocikla i “golfa”, usljed kojeg su “honda” i motociklista odbačeni u kanal pored puta. Tom prilikom motociklista Kadić je zadobio teške povrede, od kojih je preminuo na mjestu nesreće – navodi se u presudi.

U obrazloženju se navodi da je Vojinović kriv za nesreću, jer se nije uvjerio da bezbjedno može da skrene ulijevo i jer je vozio pod uticajem alkohola.

Supruga poginulog motocikliste Kadića Jasmina vozila se automobilom “volvo” iza supruga, koji je bio na motociklu.

Ona je ispričala da je vozač “golfa” krivudao putem sve vrijeme prije izazivanja nesreće.

Kadićevi su se toga dana vraćali iz Bihaća, gdje je nastradali Ahmed išao da kupi motocikl s kojim je i nastradao.

Glas Srpske

Vezane vijesti:

POGINUO MLADI MOTOCIKLIST IZ PRIJEDORA
http://www.prijedordanas.com/?p=5690

PIJAN IZAZVAO SUDAR I POGIBIJU MOTOCIKLISTE IZ PRIJEDORA
http://www.prijedordanas.com/?p=27189