pavic-etno selo oaza (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić posjetio je danas Etno selo “Oaza BK Đonlagić” u Kamičanima kod Prijedora u izgradnji gdje je sa vlasnikom Kadirom Đonlagićem razgovarao o mogućnostima podrške lokalne zajednice ovom projektu značajnom za razvoj turizma.

“Ono što smo vidjeli daje nadu da ćemo dobiti prekrasan objekat koji neće koristiti samo Prijedorčani, već i strani gosti jer su ideje vlasnika izuzetne”, rekao je Pavić.

On smatra da će vlasnik sa predočenim idejama i zdravim rezonom privući dosta turista iz inostranstva koji će moći da uživaju u ovom potkozarskom mjestu i u ovim objektima koje je napravio.

“Ideja je da se ovo etno selo poveže da Kozarom i drugim turističkim destinacijama na području grada je izuzetna i sigurno je da će ona zaživjeti, a razgovarali smo i o tome da je ovo za njega već mali prostor i naći ćemo načina da se on proširi”, izjavio je Pavić.

pavic-etno selo oaza (2)Kadir Đonlagić iz Kamičana 32 godine živi i radi u Švajcarskoj gdje je vlasnik firmi “Alma trans” i “Alma kargo” koje se bave transportom i zapošljavaju 32 radnika. Sa suprugom Borkom, porijeklom iz Nikšića, već dvije godine gradi ovo etno selo koje se nalazi četiri kilometra od Kozarca, na površini od 13.000 metara kvadratnih, gdje planiraju veliko turističko naselje.

“Željeli smo da ulažemo u ovaj kraj i da naši gosti, pogotovo stranci upoznaju ove naše predivne predjele pod Kozarom i širu okolinu”, rekao je Đonlagić.

On je dodao da će, osim 90 ležajeva za prenoćište, ovo etno selo imati i sportske terene, zatvoreni bazen, školu jahanja i turistički vozić koji će zainteresovane voziti do susjednog Kozarca i Kozare, te do Prijedora.

“Mi već sada imamo veliki broj gostiju, čemu se nismo nadali u ovoj fazi izgradnje, a sa druge strane za sve ovo što smo planirali da izgradimo nemamo više zemljišnih kapaciteta, te je sada sve do lokalne zajednice, da li će dozvoliti da se proširujemo kako bismo dobili dio državne zemlje u koncesiju”, istakao je Đonlagić.

On je dodao da ovaj kompleks različitih sadržaja uključuje i otvaranje tridesetak novih radnih mjesta.

Borka Đonlagić rekla je da će spolja objekti biti dio prirodnog ambijenta, a da će unutrašnjost svih objekata biti najmodernije uređena, uz ponudu najraznovrsnijih jela internacionalne i domaće kuhinje.

Đonlagići su najavili da će zvanično otvaranje etno sela biti u maju iduće godine.

U delegaciji koja je posjetila Etno selo “BK Đonlagić” u Kamičanima bili su i predsjednik Skupštine grada Sead Jakupović, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Zinajda Hošić, kao i Amira Ganić, direktor Turističke organizacije grada Prijedora.

SRNA

pavic-etno selo oaza (3) pavic-etno selo oaza (4) pavic-etno selo oaza (5) pavic-etno selo oaza (6) pavic-etno selo oaza (7) pavic-etno selo oaza (8)