rudar prijedor-prijem u brodu (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora su u prijateljskoj utakmici, u okviru obilježavanja Dana oslobođenja Broda na Gradskom stadionu savladali drugoligaša Republike Srpske, ekipu Liješća, sa ubjedljivih 5:0(2:0), golovima Petra Kunića u 16. i 27.minuti, te igrača koji su bili na probi u premijerligašu BiH, Romana Jovičića u 53. i 85. i Simona Mršića u 77.minuti.

Ipak, mnogo važnije od ovog susreta je uspostavljanje još jednog „mosta prijateljstva“ dva kluba, uz uvjerenje da će se saradnja nastaviti.

Za „rudare sa Sane“ prijem je priredio načelnik Broda Ilija Jovičić, pozdravivši ih i poželjevši dobrodošlicu.

rudar prijedor-prijem u brodu (4)-U posljednje tri godine u maloj opštini koja po popisu ima 18.000 stanovnika, iako je u stvarnosti oko 15.000, trudili smo se da sport podignemo na viši nivo. Prije svega i u ovim teškim vremenima željeli smo da iz „zapuštenosti“ vratimo objekte, među kojima je i Gradski stadion. Imamo sedam fudbalskih klubova, od kojih je Liješće iz istoimenog mjesta drugoligaš, namjera je da se stvori i jedan gradski klub. Rukometašice Broda su u Prvoj ligi Republike Srpske, imamo još sportskih kolektiva i sportskih škola, a opština finansira kotizacije za takmičenje, troškove sudija, putovanja, hranarinu za prioritetne iz kategorizacije olimpijskih – naglasio je Jovičić.

Pored njega Prijedorčane su dočekali zamjenik načelnika opštine Goran Daničić, a u prisustvu trenera Liješća Danimira Milkanovića, sekretara Slaviše Tomičevića i portparola Milana Zečevića delegaciju Rudar-Prijedora predvodio je direktor Vukašin Đaković, koji je jedno vrijeme radio u ovom gradu, zahvalivši se domaćinima.

U prisustvu sportskog direktora Žarka Mandića, sekretara Zijada Čanića, administrativnog operativca i bivšeg igrača Zorana Janjetovića, kao i prvotimaca, Nebojše Šodića, Nemanje Pekije, Čedomira Ćuluma i golmana Dalibora Kozića, obostrano su razmijenjeni i prigodni pokloni.

-Tri mjeseca sam u klubu, a uspjeli smo da prvi put osvojimo Kup Republike Srpske, pobijedimo Borac u Banjaluci, ali kada sam dolazio želja mi je bila da Rudar-Prijedor iznad svega bude klub. Ima dugu tradiciju, sportski direktor Mandić igrao je kada se borio u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu Jugoslavije. Teško će biti opstati ove sezone u Premijer ligi BiH, što nam je cilj. Ipak, treba misliti i na budućnost, sklapati ovakva prijateljstva, a iznad svega ulagati u Omladinsku školu fudbala. Da je to pravi put uvjerio sam se za vikend prilikom posjete „superligašu“ Srbije, ekipi Vojvodine – naglasio je Đaković.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-prijem u brodu (2) rudar prijedor-prijem u brodu (3)