buvac-klopKoliko njemački trener Jirgen Klop cijeni svog prvog saradnika, Prijedorčanina Željka Buvača, znaju mnogi.

Ako je vjerovati pisanju pojedinih svjetskih medija, Klop je zbog našeg trenera odbio astronomsku ponudu od 15 miliona evra po sezoni jer zainteresovani ruski klub nije želio Buvača u stručnom štabu.

Nije stvar u 15.000.000, ima nešto važnije…

Tek kada je Jirgen Klop preuzeo Liverpul u javnost su počele da izlaze priče šta se sve dešavalo preko leta i sa kim je sve pregovarao harizmatični Nemac. Od ranije je poznato da su sa njim koketirali Real i Bajern, da je najbliži da ga privoli bio Olimpik Marselj, a pre nekoliko dana prvi put smo čuli da Klop zapravo nije bio prvi pik Redsa.

Svetski mediji danas prenose još jednu interesantnu priču vezanu za nemačkog stručnjaka, a ona kaže da je Jirgen Klop zapravo veoma ozbiljno pregovarao sa ruskim Zenitom! Letos je o tome pisao Di Marcio, ali priča nije baš ozbiljno shvaćena, pošto se pisalo da je potraživanje bivšeg trenera Dortmunda iznosilo basnoslovnih 15.000.000 evra po sezoni.

Priča o Zenitu i Klopu sada je ponovo postala aktuelna, pošto pojedini svetski mediji tvrde da je pregovora zaista bilo, međutim, problem navodno nije bio novac, već sastav stručnog štaba. Jirgen nipošto nije želeo da se odrekne svog prvog saradnika, Srbina Željka Buvača, dok su Rusi imali drugačije planove. Oni su hteli da Klopu pomaže Sergej Semak, uz obećanje da će Buvač u jednom momentu moći da dobije ugovor i da se priključi stručnom štabu.

Jirgen Klop tako nešto nije želeo da prihvati i nastavio je da čeka pravu ponudu. Ostalo je istorija…

Mozzartsport.com