zrk mira-2015-16Rukometašice prijedorske „Mire“ su u drugom kolu Premijer lige ostvarile prvu pobjedu. Savladale su na svom terenu ekipu „Bihaća“ rezultatom 26:22(13:9).

Izabranice trenera Ljubice Ivetić su stalno bile u vođstvu i kontrolisale su igru i rezultat. Ipak, uz tri neiskorištena sedmerca, dozvolile su gošćama da u 53. minuti smanje na 22:21.

Tada na scenu stupaju iskusne igračice, srednji bek Nevena Lukač i desni bek Dunja Kunovac, koje su sa po dva gola donijele nedostižnu prednost za protivnika.

-Imale smo veliki motiv da pobjedom otvorimo sezonu pred domaćom publikom. Znale smo da su Bišćanke neugodne, ostale su nam „dužne“, pošto su nas u prošlom prvenstvu pobijedile na našem terenu. Ipak, pružile smo maksimum, potvrdile da smo napredovale, jer smo mnogo uigranije – rekla je Dunja Kunovac, koja je sa sedam golova, koliko je postigla i u prvom poluvremenu zapažena, desno krilo Milica Došen, dijelila epitet najefikasnije igračice „Mire“, ali je „držala“ i odbranu, zajedno sa pivotmenom Jelenom Mutić.

Vrijedi pohvaliti i učinak mladog golmana Marije Gligorvić (13 odbrana), sve je sigurnija, a, iako joj je tek 16 godina, uspješno se nosi sa bremenom prvotimke među stativama, sa maksimalnom minutažom.

U redovima Bišćanki istakla se Azra Bašanović, koja se u 47.minutu (21:19) povrijedila, ali je smogla snage da se vrati na teren i pomogne saigračicama do kraja zanimljivog odmjeravanja snaga krajiških rivala.

Mira: Bihać 26:22(13:9)

Prijedor
Sportska dvorana „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Ante Knezović (Buna) i Robert Zovko (Mostar)
Sedmerci: Mira 8(5), Bihać 3(3)
Isključenja: Mira 2 minuta, Bihać 2 minuta

MIRA:
Kesar, Karačić, Kunovac 7, Damjanović 4, Suvajac, Tintor, Kararić 3, Vukman, Dojčinović, D.Mutić, Rosić, Lukač 4, Sladaković, J.Mutić 1, Došen 7, Gligorević – 14 odbrana
Trener: Ljubica Ivetić

BIHAĆ:
Bogojević 1, Bašanović 10, Hafurić, Bajrić, Zulić 5, Rajilić 2, Mihaljević, Midžić 4, Babić, Kličić, Alijagić, Dizdar, Alagić, Hrkić
Trener: Rade Unčanin

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-bihac-jesen (1) mira-bihac-jesen (2) mira-bihac-jesen (3) mira-bihac-jesen (4) mira-bihac-jesen (5) mira-bihac-jesen (6) mira-bihac-jesen (7) mira-bihac-jesen (8) mira-bihac-jesen (9) mira-bihac-jesen (10) mira-bihac-jesen (11)